dijous, 5 de febrer del 2009

Els ONGs i la guerra de Gaza

A mesura que passen els dies, la informació sobre el que va passar va fluint millor i es van aclarint alguns fets.

1) la UNRWA ja ha reconegut que les FDI NO van atacar directament l'escola on diuen les fonts palestines que hi va haver 43 morts. Els projectils de morter van caure fora de l'escola. A l'escola hi va haver alguns ferits de metralla, però cap mort. Els morts van ser tots a fora de l'escola. A banda, hi ha analistes que dubten que 3 impactes de morter puguin fer tants morts i, en proporció, tants pocs ferits. Això no acostuma a passar així, les ràtios entre morts i ferits és de 1 a 3, aprox.

2) diverses ONG diuen que cal investigar si Israel ha comès crims de guerra. Per això cal veure què ha fet i si es pot analitzar segons l'article 3 de la Convenció de Ginebra. Diuen que és clar que Israel no ataca volgudament civils, però cal aclarir-ho tot. En canvi, les mateixes ONG diuen que les accions de Hamas no cal que siguin investigades perquè és evident que es tracta de crims de guerra. Els fets de no diferenciar (ni diferenciar-se) civils de combatents o de disparar contra civils són crims de guerra perfectament tipificats.

3) les ONG també han estat al seu torn analitzades sobre el seu capteniment durant la guerra. S'ha vist que han fet un tractament criminalitzador d'Israel i molt més tolerant amb Hamas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada