dilluns, 19 de gener del 2009

Allò que fa Hamas

Aquests dies de guerra han anat sortint, amb comptagotes, notícies sobre el que passava a dins de Gaza.
Les autoritats israelianes s'han afartat d'explicar com funciona això dels "escuts humans", com Hamas dispara des de llocs civils que, automàticament, esdevenen objectius militars legítims.
Ara ja comencen a sortir notícies sobre el tractament que feia/fa Hamas dels seus rivals d'Al Fatah. Els ha estat empresonant en hospitals i escoles, on els torturaven. Altres han estat executats sumàriament. Altres han estat ferits de bala a les cames i genolls...
D'aquí uns dies sabrem més dades, i més fiables, sobre el nombre de víctimes. L'antecedent de la Batalla de Jenin és clar. Mentre les autoritats de l'ANP -els "moderats"- van parlar de més de 500 morts, l'Human Right Watch (no precisament sionista) va reduir la xifra a 5 desenes de persones, la majoria de les quals eren milicians. Per la seva banda, Israel va perdre una vintena de soldats.
L'experiència de Jenin és doble. Hom no s'ha de creure les dades palestines sense més ni més. Sempre estan inflades una mica. En segon lloc, l'IDF va decidir que s'havien de fer servir altres tàctiques per tal de disminuir el nombre de baixes pròpies. Sembla ser que aquest ha estat el cas de Gaza.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada